Alungire coronară

Ce este alungirea coroanei dentare?

alungire coroana- sursa dentcofAlungirea coroanei dentare reprezintă o procedură stomatologică prin care medicul specialist îndepărtează o parte in țesutul gingival, a osului maxilarului sau a amândurora pentru a obține dinți mai lungi.

Această procedură este folosită în momentul în care este necesară repararea unui dinte. În această categorie sunt incluse situațiile în care dintele este prea mult acoperit de gingie astfel încât aceasta să poată fi plombat.

Cum este posibil ca un dinte să fie acoperit?

Prenzența unei porțiuni prea mici din dinte se datorează mai multor cauze printre care amintim ruperea dintelui și căderea coroniței sau a plombei, fapt care duce la degradarea dintelui natural.

Pregătirea pentru procedura de alungire coronară.

Înainte ca procedura de alungire coronară să înceapă, medicul stomatolog trebuie să efectueze o radiografie dentară cu raze X și să consulte istoricul medical al pacientului. Stomatologul mai trebuie să efectueze și o curățare profesională a dinților și să atașeze o coroniță dentară profesională cu rolul de a proteja dintele tratat.

Zona operată se vindecă într-un interval de trei luni. După această perioadă, este necesară vizita la stomatolog pentru atașarea unei noi coronițe dentare provizorii, iar abia la a treia vizită o să primiți coronița dentară permanentă. Aceasta respectă dimensiunile dintelui alungit.

Cum decurge intervenția de alungire coronară la clinica Dentiko?

Această procedură are loc sub anestezie locală, iar durata variază în funcție de numărul dinților asupra cărora se acționează. Medicul specialist din cadrul clinicii Dentiko va efectua incizii de dimensiuni mici care vor permite expunerea rădăcinii și a osului dentar. Există situații în care este nevoie îndepărtarea unei cantități mici din structura osoasă pentru a putea fi atașată plomba sau coronița dentară. Odată ce este expusă o porțiune destul de mare de dinte, gingia va fi curățată cu o soluție specială, iar gingia va fi suturată.

În cazul apariției durerii, medicul va prescrie o rețetă pentru analgezice și va recomanda folosirea unei apre de gură cu proprietăți antimicrobiene. Periajul dinților poate fi realizat atâta timp cât sunt evitate gingiile.

Îngrijirile după procedura de alungire coronară.

După primele două zile de la efectuarea intervenției de alungire coronară, este obligatoriu să aplicați comprese reci la nivelul feței care să reducă inflamațiile.

După o săptămână sunt îndepărtate suturile, iar după alte cinci săptămâni va fi necesară efectuarea unui control de rutină.

Coronița dentară o să fie aplicată de către medicul Dentiko după trei luni de la îndepărtarea țesutului gingival. Este extrem de important să fie respectat acest interval, întrucât gingiile se pot retrage în timp.

Riscurile pe care le implică intervenția de alungire coronară.

După ce țesutul gingival este îndepărtat, există posibilitatea să vă confruntați cu apariția sângerărilor gingivale. Se întâmplă ca unii pacienți să dezvolte o sensibilitate la mâncăruri calde sau reci. Aceasta poate dispărea odată cu montarea coroniței dentare.

În urma procedurii de alungire coronară, pot apărea câteva riscuri destul de mari. Fixarea dintelui în osul maxilarului poate fi slăbită, dintele tratat poate avea un aspect mai lung decât ceilalți dinți, iar în cazul în care dintele cade, inserarea unui implant devine dificilă deoarece a fost îndepărtată o porțiune din structura osoasă a dintelui.

În cazul în care sângerarea gingivală nu se oprește, aveți senzația că zona operată prezintă semne de infectare sau devine inflamată, analgezicele nu combat durerea, iar bandajul protector cade sau se slăbește, trebuie să luați legătura urgent cu medicul Dentiko.