Aparat dentar safir

Aparatul dentar în secolul XXI este una dintre cele mai populare și eficiente metode de îndreptare a dinților. Datorită acestor aparate veți obține zâmbetul perfect, trăsăturile armonioase ale feței, mâncarea convenabilă și vorbirea suavă. Majoritatea persoanelor refuză ajutorul bretelelor unui aparat dentar sub pretextul că este urât De aceea, stomatologia modernă pune accentul nu pe rezultatul tratamentului, ci și pe calitatea estetică a aparatelor medicale.

Pentru a rezolva imperfecțiunile, au fost create paranteze din safir. Ca și formă și mărime – ele sunt aproape la fel ca cele din metal, dar spre deosebire de cele din urmă, ele sunt transparente și, prin urmare, mai puțin vizibile. Merită să subliniem că acestea sunt adecvate absolut pentru orice culoare și nuanță a dinților. Un lucru care nu se poate spune despre aparatele dentare ceramice.

Avantajele unui aparat dentar safir

Aparatul dentar safir este destul de popular din cauza avantajelor incontestabile:

 • Durabilitate și fiabilitate. Pur safirul unic de cristal este unul dintre cele mai rezistente ca materialele cu impact mecanic.

 • Eleganță și estetică. Bracket-urile de safir sunt foarte subțiri, ceea ce le face aproape invizibile pentru ochi.

 • Igiena. Suporturile clare nu se colorează din produse, nici o placă nu se formează pe ele, ele nu se schimbă sub acțiunea salivei.

 • Neutralitate. Aparatele dentare de safir nu distorsionează gustul alimentelor și băuturilor.

 • Securitate. Ele nu provoacă alergii și sunt confortabile pentru utilizare. Suporturile din safir au o calitate ridicată a lustruitului și practic nu își freacă obrajii și limba, astfel încât perioada de reglare după instalare este redusă la minimum.

 • Prețul unui aparat dentar safir este accesibil, iar materialele folosite sunt de înaltă calitate ceea ce face ca raportul preț-calitate să fie unul înalt.

 • Rezultate potrivite – Bracketurile sunt rezistente și nu determină dinsconfort la mâncat, dinsconfor care îl întâlnim adesea în cazul aparatelor dentare ceramice.

Dezavantaje unui aparat dentar safir

Aparatele dentare din safir sunt mai puternice decât cele ceramice, dar pot să se rupă și adesea să se desprindă de tratament. Există cazuri în careun aparat dentar safir este mai bine să nu se utilizeze în cazul tratării anumitor boli. Pacientul trebuie să-l asculte pe ortodont, dacă spune că aparatul dentar safir nu este cea mai bună alegere pentru el.

Ce mai trebuie să știm despre aparat dentar safir:

 • Este un aparat dentar fix

 • Este aplicat pe partea exterioară a dinților

 • Este aproape invizibil

 • Are o rezistență crescută la fracturare

 • Este o soluție fină și discretă pentru corectarea dinților

Aparatele dentare de safir sunt realizate din cristale translucide de safir și sunt disponibile în clinicile stomatologice. Suporturile clare au fost bine acceptate de către pacienți pentru capacitatea lor de a masca aspectul aparatelor ortodontice fixe. Proprietățile acestui permit pacientului să renunțe la materialele din plastic sau compozite, care sunt mai sensibile la uzură și distorsiune. Aceste proprietăți noi au crescut interesul pentru ortodonție de către adultul care a găsit aparate, claritate sau invizibilitate mult mai atrăgătoare decât cele tradiționale din metal.

Cel mai popular motiv care motivează pacienții să aleagă aparatele dentare de safir se încadrează pe factorul estetic. Ele sunt clare de cristal și practic dispar pe dinți. Aceste brackete invizibile oferă pacientului în estetica unui material translucid care va asigura un nivel mai ridicat de siguranță și încredere în sine în timpul relațiilor zilnice. În plus, acceptarea armăturilor ceramice de către pacienți a fost fără precedent în practica ortodonției și a contribuit semnificativ la extinderea și dezvoltarea modalităților terapeutice ortodontice contemporane.

Deși estetica este un avantaj evident, inerent, a armăturilor safir, acestea au mai multe dezavantaje, cum ar fi fragilitatea ridicată și susceptibilitatea crescută la rupere în comparație cu bracketurile din oțel. Cu toate acestea, diferența dintre ele este neglijabilă. Combinația dintre proprietățile foarte dure și fragile ale acoperișurilor din safir și rezistența ridicată a legăturii duce la probleme de fracturi mici. Mai mult decât atât, frecarea crește un pic cu bretele clare. Înaltă frecare se datorează rugozității interfeței suportului care încetinește alunecarea arcului prin intermediul suportului.