Aparat mobilizabil

Aparat mobilizabil la clinica Dentiko.

Aparat mobilizabil- sursa clinica Ivory DentFixVă confruntați cu probleme dentare și aveți nevoie de un aparat mobilizabil? Noi vă prezentăm câteva lucruri de bază despre aparatele ortodontice mobilizabile și câteva lucruri care o să se întâmple cât este nevoie să folosiți un astfel de aparat.

Ce este ortodontia?

Ortodontia este specialitatea stomatologiei care se ocupă cu prevenția și tratamentul anomaliilor dentare.

Tratamentul ortodontic pentru o astfel de afecțiune presupune îndreptarea și alinierea dinților, îmbunătățirea înfățișării danturii și a modului în care aceasta funcționează. Tratamentul mai poate ajuta la îmbunătățirea sănătății gingiilor, dinților și maxilarelor.

În timpul primului consult, medicul din cadrul clinicii Dentiko va examina dinții dumnevoastră, va evalua înghesuirile sau spațiile prea mari și se va uita și cât de bine se potrivesc dinții dumneavoastră când mușcați. Următorul pas îl reprezintă prelevarea amprentelor dentare și vă va recomanda să faceți radiografii dentare pentru a putea studia alinierea dinților.

Tipuri de aparate ortodontice mobilizabile.

Aparat ortodontic fix metalic. Acest tip de aparat dentar reprezintă metoda cea mai rapidă și mai ieftină pentru îndreptarea dinților. Elementele metalice sunt lipite pe fața exterioară a dinților. Acestea pot fi din argint sau aur și promit o îndreptare perfecta a danturii.

Aparatul ortodontic fix tip safir. Acest aparat este caracterizat prin transparența totală, spre deosebire de elementele metalice care sunt colorate. Acesta este unul dintre aparatele dentare care au o estetică deosebită. Odată ce este aplicat pe suprafața dinților devine invizibil.

Aparatul ortodontic fix ceramic. Acesta este aproape invizibil și potrivește culorii dinților dumneavoastră. Aparatul are benzi elastice care fixează arcurile în poziția necesară. Acesta este posibil să se coloreze din cauza pigmenților alimentari.

Cât durează un tratament cu un aparat mobilizabil?

Oamenii sunt diferiți, iar tratamentul variază de la o persoană la cealaltă. Doar medicul ortodont vă poate spune cât trebuie purtat un aparat mobilizabil, în funcție de severitatea problemei dentare.

De obicei, un aparat mobilizabil este purtat vreme de aproape doi ani, dar aceasta nu este o regulă. În acest interval, sunt necesare vizitele la medicul stomatolog Dentiko, la fiecare patru săptămâni. După îndepărtarea aparatului mobilizabil este necesară purtarea unui aparat de retenție care să ajute la păstrarea noii poziții a dinților.

Este dureros tratamentul cu apart mobilizabil?

Medicii Dentiko spun că în majoritatea cazurilor, aparatul mobilizabil nu produce durere. Poate apărea un disconfort în primele zile după aplicarea aparatului dentar, care constă în iritații ale mucoasei sau sensibilitate la nivelul dinților. Din fercire, aceste senzații vor dispărea în maxim o săptămână.

Aparatul fix vs. aparatul mobil.

Ortodontia modernă optează pentru aparatele fixe. În anumite situații care nu necesită un tratament de lungă durată pot fi folosite aparate ortodontice mobilizabile. Aceste aparate ortodontice mobilizabile au fost folosite mai ales în anii 70, dar rezultatele îndoielnice au făcut ca acestea să fie folosite cât mai puțin.

Riscurile tratamentelor cu aparate ortodontice mobilizabile.

Rezultatul tratamentului depinde de cooperarea și înțelegerea pacientului. La recomandarea medicilor Dentiko, una dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont este igiena. Dacă pacientul nu cooperează, durata tratamentului cu aparate ortodontice mobilizabile se poate prelungi.

În momentul în care dinții ajung în poziția corectă, medicii Dentiko spun că dinții o să aibă nevoie de o perioadă de timp de sprijin pentru a rămâne în poziția corectă. Acest lucru se obține purtând pentru o perioadă un aparat de retenție. Acesta poate fi fix sau mobil.