Augmentare osoasă

Ce este augmentarea osoasă și când se recomandă?

AUGMENTARE OSOASAPrin augmentare osoasă medicii stomatologi înțeleg acea procedură care are drept scop ajutorul dat organismului pentru a putea produce țesut osos în locurile în care maxilarul osos a suferit o subțiere. Această subțire a maxilarului a fost produsă fie de edentațiile vechi, fie de infecțiile din zonă.

Pregătește terenul pentru implanturi

Medicii stomatologi apelează la augmentare osoasă atunci când se are în vedere inserarea de implanturi. Atunci când pacientul care urmează să sufere un implant dentar nu are suficientă masă osoasă orginală, medicii specialiști apelează la augmentare osoasă, cu ajutorul grefelor. Se întâlnesc în acest caz două situații. Fie că este folosită o autogrefă (realizată cu material osos chiar de la pacientul respectiv), sau mai sunt și cazuri când se impune folosirea de os artificial.

Ce presupune operațiunea de augmentare osoasă?

Operațiunea de augmentare osoasă presupune realizarea în mod corect a mai multor etape, pe care vi le vom explica, pe rând, pe scurt. Mai întâi, medicul specialist va realize o ridicare a gingiei, iar această etapă este necesară pentru a se ajunge la osul maxilar. Acesta este locul unde se așează materialul de adiție care, la rândul lui, este acoperit cu o membrană de protecție. Acestea fiind zise, prima etapă din procedura de augmentare osoasă a fost încheiată. Veți fi nevoit să mai aștepți câteva luni pentru ca vindecarea să fie deplină, după care va trebui să faceți o radiografie. Aceasta va demonstra dacă vindecarea este completă sau nu.

Dacă totul este în regulă, se va trece la augmentare osoasă.

Materiale speciale pentru augmentare osoasă

La Dentiko, atunci când vine vorba despre augmentare osoasă,dar și toate procedurile care trebuie efectuate, ai parte de cele mai bune și mai performante tratamente. Prin augmentare osoasă se înțelege adăugarea de acele materiale speciale care au scopul de a deveni parte integrantă a osului. De asemenea, la Dentiko se folosesc și propriile grefe osoase ale pacientului care, după ce au fost recoltate, urmează să fie plasate la locul implantării. Aici osul bovin măcinat și sterilizat se folosește frecvent dar, evident, mai sunt valabile și alte variante.

Rată de succes ridicată

Echipa de la Dentiko are o experiență vastă, așa că problemele tale nu vor fi o noutate pentru ei. Vei fi tratat cu professionalism, iar aparatura folosită va fi de ultimă generație. Dacă este să ne referim strict la procedura de augmentare osoasă, atunci nu trebuie să îți faci griji privind reușita intervenției. Rata de succes este una extrem de ridicată, iar singurele probleme care s-ar putea ivi ar fi cauzate din cauza fumatului, sau dacă suferi de unele afecțiuni cronice. În această categorie intră diabetul isulinodependent sau afecțiunile cardiovasculare grave. Și pentru că vorbeam de aparate de ultimă generație, la Dentiko se lucrează mult cu ajutorul microscopului operator – pentru precizia efectuării tratamentului, laserului stomatologic, piezotomul cu care sunt realizate intervenții chirurgicale complexe și minim invazive, dar și multe altele. Nu vei simți niciun fel de disconfort atât pe timpul intervenției, cât și după.