Chistectomie

Chistectomie dentară preț Dentiko.

ChistectomieDentiko este o clinică stomatologică cu o echipă tânără, dar experimentată și devotată pacienților.
Indiferent de problema stomatologică, la clinica Dentiko poate fi găsită aparatura medicală necesară soluționării oricărei probleme stomatologice.
Una dintre afecțiunile care pot fi tratate la clinica Dentiko o reprezintă chistul dentar. Acesta poate fi îndepărtat cu ajutorul intervenției de chistectomie dentară.

Ce este intervenția de chistectomie dentară?

Chistectomia este o procedură chirurgicală prin care este extirpat un chist. Un chist dentar are formă de săculeț, iar în interior este plin cu lichid. Chistul dentar se formează cel mai adesea la vârful rădăcinii moarte a unui dinte. Acesta se poate forma la rădăcina oricărui dinte din cavitatea bucală, inclusiv în jurul coroanelor dinților incluși. Cauza care a duce la formarea unui chist o reprezintă o infecție sau o trauma a dintelui respectiv.

Chisturile dentare sunt descoperite în urma unei radiografii dentare, deoarece pacienții nu sunt conștienți de faptul că aveau o asemenea formațiune în cavitatea bucală. Acest lucru se întâmplă deoarece chisturile dentare sunt asimptomatice. Ele încep să devină problematice pentru pacient în momentul în care se infectează, ducând la apariția durerii.

Tratament.

Chisturile dentare pot fi îndepărtate în urma unui tratament chirurgical. Intervenția chirurgicală poartă numele de chistectomie dentară. Aceasta presupune o incizie în gingie, astfel încât medicul să poată îndepărta chistul și infecția. În timpul procedurii de chistectomie, medicul o să îndepărteze membrana chistică, astfel încât să fie reduse șansele de recidivă.

Intervenția de tip chistectomie dentară se realizează cu anestezie locală, astfel încât să nu fie resimțită durerea.

Până să ajungă la extirparea chisturilor, chirurgul maxilo-facial trebuie să-și dea seama cu ce fel de chist are de-a face și cum se comportă țesutul din jurul acestuia. Dacă este cauzat de o infecție a rădăcinii, trebuie tratată inflamația. Eliminarea chistului implică o cură de antibiotice care să amelioreze inflamația existentă și să reducă riscul apariției de noi chisturi.

Extirparea se poate realiza și atunci când chisturile nu provin din inflamarea rădăcinilor. Cu toate acestea, procedura în acest caz este mai complicată, deoarece chistul se depistează abia după radiografie, astfel se elimină chirurgical prin secționarea osului maxilar. În aceste cazuri este eliminat și o parte din osul maxilar, ceea ce poate afecta și dinții sănătoși din jur.

După intervenția de chistectomie dentară, medicul Dentiko o să prescrie un tratament cu antibiotic și cu medicamente antiinflamatoare. În cazul în care chistul dentar este mic și nu pune sănătatea în pericol, tratamentul poate să fie numai administrarea de antibiotice, fără să fie nevoie de chistectomie.

Chistectomie dentară preț.

Contrar așteptărilor, chistectomia nu este o intervenție costisitoare, dar trebuie să vă alegeți cu grijă locul în care să recurgeți la o astfel de intervenție.

Chistectomie dentară preț alte clinici. Unele clinici nu oferă astfel de tratamente, altele nu dau rezultatele așteptate, așa că dumneavoastră trebuie să vă asigurați că apelați la cei mai buni medici specialiști care să realizeze această intervenție.

Chistectomie dentară preț la Dentiko.

Dentiko promite cele mai bune rezultate când vine vorba de intervenția chirurgicală de tip chistectomie dentară, iar rezultatele foarte bune i-a făcut pe mulți pacienți să vină la această clinică.

La clinica Dentiko, prețul pentru această procedură este competitiv, astfel că pacienții au numai de câștigat. Dentiko chistectomie dentară preț- 400 lei.