Coroană sau punte provizorie

Ce însemnă lucrarea provizorie?

coroana provizorieAsa cum ii spune numele, este o piesa protetica intermediara, ce va servi de cele mai multe ori un rol estetic si mai putin functional, pana la finalizarea lucarii definitive.

Funcțiile unei coroane provizorii

Nici unul dintre noi nu ar dori sa sa se prezinte in societate, la servici, scoala sau in familie, cu dinti lipsa. Totodoata, trebuie functia masticatorie, fiind indispensabila pentru o sanatate buna. Astefel, pentru a ameliora aceste aspecte pe durata tratamentelor stomatologice venim in intampinarea pacientilor o gama vasta de solutii de protezare provizorie.

Optiuni

Pentru ca fiecare tratament stomatologic vine cu setul sau de proceduri si perioade de vindecare sau asteptare, am identificat solutii pentru toate acestea. Astfel fie ca ai pierdut un dinte sau mai multi si astepti vindecarea pentru inceperea unui tratament de protezare, fie ca ti s-a inlocuit un dinte sau mai multi cu un implanturi dentare, sau daca urmeaza sa ti se acopere dintii naturali cu lucrari protetice fizionomice, avem cea mai buna solutie.

Solutii imediate, direct in cabinet.

Cele mai frecvente lucrari provizorii sunt realizate in cabinetul stomatologic, de catre medicul dentist. Acestea sunt realizate din materiale compozite, materiale similare celor folosite pentru obturatii (“plome”) acestea avand un aspect similar dintilor naturali. Multumita acestor materiale si tehnici de protezare imediata pacientii nu vor pleca nici o data cu edentatii inestetice din cabinetul stomatologic. De regula costul acestor poroceduri este foarte redus.

Fixarea coroanei

Deoarece aceste lucrari sunt unele intermediare, tehnicile si materialele de ancorare si fixare sunt de asemenea unele provizorii, ce pot fi indepartate si curatate cu usurinta.

Metoda indirectă de creare a lucrarilor  provizorii

Unele situatii impun fabricarea lucarilor in laboratorul de tehnica dentara

Medicul stomatolog decide

În funcție de fiecare caz în parte, medicul stomatolog va decide, în urma unei consultări cu pacientul, tipul de coroană provizorie necesară, sau dacă se mai impune realizarea unei astfel de lucrări provizorii. La Dentiko o coroană provizorie acrilat în laborator costă 100 de lei, în timp ce pentru coroana provizorie în cabinet costurile ajung la 50 de lei.