Descoperire implant

Ce înseamnă și ce presupune descoperirea implantului dentar

Descoperirea de implant este procedura chirurgicala prin care se realizeaza comunicarea dintre implantul dentar endoosos si cavitatea orala dupa vindecarea si integrarea acestuia.

Vindecarea închisă

Exista foarte multe tehnici chirurgicale de tratament prin implant, una dintre ele presupune ca dupa plasarea implantului endoosos sa se sutureze mucoasele peste acesta, implantul ramanand protejat de acestea pe parcursul integrarii osoase.

De regula aceasta procedura are loc in cazurile in care osul pacientului nu este de cea mai buna calitate si se prefera ca acesta sa ramana acoperit de mucoasa pentru a se vindeca nederanjat sau in situatiile in care se fac unele proceduri de augmentare osoasa.

Ce presupune aceasta procedura?

Este o interventie chirurgicala minim invaziva ce presupune realizarea unei mici incizii in mucoasa de deasupra implantului, urmata de montarea unui cilindru metalic in implant (bont de vindecare), in jurul caruia se va vindeca gingia si suturarea acesteia.

Risc de complicații?

In aceasta etapa riscurile de complicatii sunt mici spre inexistente si pot sa apara daca se asociaza aceasta interventie cu manopere de crestere a volumului de gingie sau daca pacientul are o igiena foarte slaba ori fumeaza.

Fiind o interventie minim invaziva, edemul si durerea sunt foarte discrete si se amelioreaza cu ajutorul medicatiei antiinflamatoare.