Extracție dinte de lapte

Extracția dinților de lapte.

Extractie dinte de lapteDentiția temporară, “de lapte” este indispensabilă copilului până la apariția dentiției permanente. Aceasta este compusă din 20 de dinți, câte cinci pe fiecare hemiarcadă: doi incisivi, un canin și doi molari. Dentiția temporară nu include și premolarii.

Rolurile dentiției temporare.

Dentiția temporară este foarte importantă deoarece aceasta ajută procesul de masticație, absența acesteia conducând la diverse probleme de nutriție. Aceasta ajută la pronunția corectă și completă a cuvintelor. Dentiția temporară are un rol foarte important în dezvoltarea aparatuluo dento-maxilar și a dentiției definitive.

Extracție dinte de lapte: când este necesară și cum procedează medicii Dentiko?

Orice dinte temporar rămâne pe arcadă până în momentul în care dintele definitiv a atins un grad suficient de dezvoltare pentru a-l înlocui pe cel de lapte. Atunci când dintele definitiv atinge vârsta maturității, are loc procesul de rezorbție a rădăcinii dintelui temporar. Extracția dintelui de lapte se face fără probleme și fără complicații la clinica Dentiko. Cu toate acestea, extracția nu trebuie făcută niciodată acasă.

De asemenea, trebuie acordată o atenție deosebită măselelor de lapte deoarece prima măsea definitivă va erupe înapoia ultimei măsele de lapte, ducând la falsa impresie că nu toate măselele de lapte au fost înlocuite.

Extracție dinte de lapte la Dentiko. Pentru extracția unui dinte este nevoie de radiografie în primul rând. Extracția se realizează sub anestezie locală, medicul specialist Dentiko va mobiliza dintele în mai multe direcții, după care îl va extrage propriu-zis din cavitatea bucală.

În urma procesului de extracție dinte de lapte, copilul o să fie nevoit să păstreze între dinți o compresă sterilă de tifon pentru a opri sângerarea.

Este foarte important ca dinții temporari să rămână pe arcadă până în momentul în care cei definitivi sunt pregătiți să erupă. Altfel, se pot produce schimbări care pot fi corectate doar cu ajutorul aparatului dentar.

Extracția dinților temporari înainte de perioada recomandată de înlocuire este necesară numai în cazurile în care este impusă de complicațiile pe care le-ar putea provoca. Orice extracție de acest tip trebuie făcută neapărat de către medicul stomatolog, iar ulterior trebuie făcut un tratament pentru a menține spațiul necesar erupției dintelui permanent.

Există câteva cazuri speciale în care dinții de lapte pot fi scoși înainte de vreme precum: carii complicate care nu pot fi tratate și care pot produce infecții, dinți care au suferit leziuni traumatice severe: fracture radiculare, luxații dentare, dinți temporari care produc tulburări de erupție ale dinților permanenți,

Extracție dinte de lapte preț.

Procesul de extracție a unui dinte de lapte este unul rapid și care nu necesită costuri mari, iar când vine vorba de sănătatea micuțului nostru, trebuie să fim pregătiți să luăm orice măsuri necesare pentru a oferi copilului nostru cel mai bun tratament.

Extracție dinte de lapte preț alte clinici. Este cunoscut faptul că unele clinici nu acordă întreaga atenție procesului de extracție a dintelui de lapte, astfel că unele dintre acestea nici nu folosesc anestezia.

Extracție dinte de lapte preț Dentiko. Pentru medicii Dentiko, orice intervenție este importantă, așa că aceștia acordă atenție maximă chiar și celor mai mici detalii, făcând din Dentiko, cea mai bună clinică stomatologică.

Mai jos se regăsesc prețurile pentru intervenția de extracție.

Extracție dinte de lapte preț Dentiko.

Extractie dinte de lapte preț 50 lei.