Obturație compozit

Obturație compozit este un termen pe care-l găsim, literalmente, în gura oricui. Compozitul dentar este utilizat pentru restaurarea dentară și, cel mai adesea, apare sub forma plombelor albe”, având avantaje multiple.

Obturație compozitAproape fiecare dintre noi “deține” cel puțin o plombă, sau, în termeni medicali, o obturație coronară. Aceasta se ivește în urma unui tratament efectuat împotriva cariilor, procedură ce constă în îndepărtarea țesutului dentar dur, afectat de acizi și microbi, și înlocuirea acestuia cu un material asemănător, din punct de vedere mecanic, dar și estetic.

Orice obturație coronară poate fi catalogată ca fiind bună atunci când nu afectează structura dintelui și se dovedește a fi rezistentă în timp. Iar din această categorie face parte o obturație compozit, efectuată, firește, de medici stomatologi specialiști.

Care sunt principalele avantaje ce țin de o obturație compozit?

Compozitul este, de fapt, o rășină sintetică, utilizată frecvent de către medicii stomatologi, grație nenumăratelor sale calități.

Principalele avantaje ale unor obturații compozit sunt:

  • Rezistența. O obturație compozit se leagă chimic de dinte, ceea ce contribuie activ la refacerea dintelui și întărirea structurii acestuia.

În plus, grație proprietăților sale, orice obturație compozit presupune o cantitate redusă de țesuturi dentare sănătoase care vor trebui îndepărtate atunci când se pregătește dintele pentru o atare procedură.

  • Versatilitatea. Compozitul poate fi folosit în nenumărate situații, cum ar fi restaurările directe (obturarea cariilor dentare prin fotopolimerizare) și restaurările indirecte (executate în afara cavității bucale și, la polimerizarea cărora, se folosesc niște cuptoare speciale).

La capitolul restaurări indirecte vorbim despre coroane dentare (au un schelet metalic și se poziționează, de obicei, doar pe părțile exterioare, vizibile ale coroanei), punți adezive (se folosesc în cazul lipsei unui singur dinte și, grație lor, dinții vecini nu trebuie șlefuiți), fațete dentare (lucrări protetice care acoperă doar fața vizibilă a dintelui; se folosesc pentru îmbunătățirea aspectului estetic al unui dinte sau pentru protejarea suprafeței exterioare a a dintelui) etc.

Principalele sale atuuri sunt durabilitatea și rezistența.

  • Prețul. Lucrările din compozit sunt mai ieftine decât cele din ceramică bunăoară. Tehnologia de ultimă oră a transformat totodată materialul pentru obturații compozit într-unul foarte rezistent și extrem de ofertant la capitolul estetică.

Unde poți beneficia de obturații compozit calitative?

Dacă ești din București, merită să-ți faci o programare la Dentiko.

Specialiștii Dentiko au grijă ca orice obturație compozit să fie invizibilă ochilor străini, dar și să reziste ani buni.

Acest lucru este posibil grație mâinilor dibace ale dentiștilor Dentiko, dar și grație tehnologiilor utilizate în procesele de obturații compozit, cum ar fi:

  • O substanță numită indicator de carie” ce semnalează, în timp real, prezența cariilor și, implicit, necesitatea unei obturații compozit;

  • Diga dentară (asigură rezistența unei obturații compozit și nu permite ca saliva să pătrundă și să compromită tratamentul);

  • Materiale de obturație moderne. Compozitul cu proprietăți de fotomimetism este excelent pentru estetica dinților frontali, și nu numai.

Ce investiții implică o obturație compozit?

Dacă apelezi la serviciile Dentiko, la capitolul obturație compozit preț, cabinetul stomatologic vine cu oferte extrem de competitive pe piață.

Astfel, pentru o obturație compozit, prețul începe de la 130 de lei.

Când vine vorba de carii și obturații compozit, prețurile variază după cum urmează: pentru dinții laterali (1 suprafață) – 170 de lei, pentru același tip de obturație, aplicată la 2 suprafețe – 200 de lei, iar la 3 suprafețe – 220 de lei.

O obturație compozit pentru dinții frontali, efectuată de Dentiko, valorează, de asemenea, 220 de lei.