Obturație de canal

Orice tratament endodontic se încheie prin realizarea unei obturații de canal. Află tot ceea ce trebuie să știi despre această procedură.

Obturație de canalObturația de canal, cunoscută în termeni medicali și sub denumirea de obturatia radiculara, este ultima etapă a tratamentului endodontic, de scoatere a nervului”, menită să elimine infecția de la nivelul pulpei dentare și să protejeze zonele decontaminate de alte posibile agresiuni microbiene.

Efectuată corect și la timp, o obturație de canal salvează nu doar dintele și previne complicațiile ce ar putea să apără în țesuturile situate sub dinte, ci contribuie efectiv la frumusețea și sănătatea zâmbetului tău.

În ce cazuri medicii stomatologi recomandă o obturație de canal?

O obturație de canal e necesară pacienților supuși unui tratament endodontic, cauzat de obicei de:

  • Pulpite ireversibile (pulpa dentară este afectată în mod ireversibil, fiind penetrată de microbi din procesul carios. Simptome: sensibilitate la diverși stimuli, dureri sponane etc.);

  • Paradontite apicale acute (boală asociată cu abcesul dentar, când se formează puroi la vârful rădăcinii dintelui, din cauza influenței bacteriilor anaerobe. Simptome: dureri diferite ca grad de intensitate, sensibilitate la căldură, presiune ș.a.);

  • Paradontite apicale cronice (afecțiuni care apar în jurul vârfului rădăcinilor, în urma unor infecții sau gangrene pulpare care eliberează toxine microbiene. Simptome: chist dentar, granulom dentar. Pot fi asimptomatice).

În ce constă o obturație de canal?

Tratamentul endodontic ce implică o obturație de canal, presupune curățarea, dezinfectarea și sigilarea canalelor radiculare cu un material special. Această procedură trebuie efectuată de către un medic stomatolog specialist, deoarece neevacuarea în totalitate a nervului poate avea repercusiuni grave, resturile rămase putând putrezi și îmbolnăvi, în timp, osul care înconjoară dintele.

Unde poți solicita o obturație de canal făcută la cele mai înalte standarde?

Dentiko este un cabinet stomatologic din București, situat în strada Maior Alexandru Câmpeanu nr. 60, care reunește o echipă de specialiști și tehnică modernă, obținând astfel, de-a lungul celor 5 ani de activitate, rezultate remarcabile și bucurându-se de aprecierea celor aproape 600 de pacienți tratați până în clipa de față.

La Dentiko poți fi sigur că obturația de canal va fi una reușită deoarece:

  • În timpul tratamentelor se utilizează diga dentară, care nu permite microbilor din salivă să infecteze dintele, iar substanțele utilizate pentru dezinfectarea dintelui nu pătrund în cavitatea bucală;

  • Un microscop operator, un apex locator și un motor endodontic, toate dispozitive performante, au grijă ca nervul să fie eliminat în totalitate;

  • Obturațiile sunt acoperite cu un material rezistent și inofensiv – gutapercă încălzită, iar în cazul dinților puternic afectați se apelează la pivoți de fibră din sticlă.

Ce prețuri implică o obturație de canal?

La capitolul obturație de canal prețuri, acestea diferă în funcție de tipul de dinte tratat. Astfel, pentru o extirpare Bi-radiculară, urmată de o obturație de canal sub microscop, trebuie să investești 350 de lei, în timp ce pentru o opturație de canal care precede o extirpare monoradiculară – 400 de lei, iar una pluriradiculară – 450 de lei.

Prețurile includ și procedura de extirpare.

La capitolul obturație de canal preț, la Dentiko puteți beneficia de o obturație cu Ciment Ionomer de Sticlă la doar 100 de lei!

Cum te poți programa pentru un tratament endodontic și o obturație de canal?

La Dentiko, programarea se face extrem de simplu, fie via email (office@dentiko.ro), fie telefonic: 0773 724 906.

Cabinetul stomatologic este deschis pe parcursul săptămânii, de luni-până vineri (9:00 – 21:00), inclusiv sâmbăta (9:00 – 15:00).