Periaj profesional

Știai că un periaj profesional poate reduce semnificativ riscul de pierdere a dinților și că este unul dintre lucrurile esențiale în ceea ce privește menținerea unei igiene orale corespunzătoare?

Periaj profesionalFiecare dimineață o începem, inevitabil, cu periuța de dinți. În timp ce această acțiune este extrem de importantă în ceea ce privește igiena cavității bucale, totuși, ea nu poate împiedica, totalmente, apariția tatrului – unul dintre marii dușmani ai dinților. Motiv pentru care, medicii îți recomandă efectuarea unui periaj profesional cel puțin o dată la o jumătate de an, frecvența operațiunii diferențiindu-se în funcție de intensitatea formării tartrului și de complexitatea problemelor dentare cu care te confrunți.

Doar în acest mod, poți fi sigur că-ți vei păstra zâmbetul, și la propriu, și la figurat.

De ce este periculos tartrul și de ce trebuie neapărat înlăturat cu ajutorul unui periaj profesional?

Tartrul sau detritus, este o substanță calcaroasă, de culoare gălbuie sau negricioasă, care se depune uneori pe coroana dinților. El este totodată un loc perfect pentru acumularea de toxine, bacterii și acizi care afectează negativ dinții, gingiile și țesuturile parodontale.

O igienă orală precară, precum și evitarea unor ședințe de periaj profesional, cresc riscul de apariția a unor boli precum cele ale gingiilor (gingivita – inflamația gingiilor sau parodontopatia – denumire generică pentru afecțiunile dinților), dar și a altor maladii grave. Astfel, specialiștii afirmă că există o legătură strânsă între o igienă orală incorectă/precară și apariția unor disfuncții la nivelul inimii, plămânilor, rinichilor sau articulațiilor.

În plus, trebuie menționată și latura estetică. Psihologii găsesc într-un zâmbet sănătos – fundamentul încrederii în sine. Iată de ce, dinții acoperiți de tartru îți pot influența starea psihică și modul în care te auto-percepi, mai ales că dinții sunt o parte importantă a imaginii noastre, de oameni comunicativi și sociali.

Unde putem apela la un serviciu de periaj profesional?

Pentru cei din București (și nu numai), o opțiune perfectă este cabinetul stomatologic Dentiko, recunoscut pentru cadrele medicale și tehnologiile de ultimă oră utilizate.

În ceea ce privește un periaj profesional, la Dentiko puteți opta oricând pentru un detartraj ultrasonic, făcut cu mici anse metalice care, prin intermediul unor vibrații rapide, contribuie activ la desprinderea depozitelor de tartru de pe dinți, lucru pe care nu l-ați putea obține cu o periuță de dinți obișnuită, fie ea și electrică.

Procedura caracteristică unui detartraj ultrasonic este nedureroasă, minim invazivă, nu afectează dinții și se realizează rapid.

Iar o înscriere la Dentiko se poate face extrem de ușor, prin trimiterea unui email la office@dentiko.ro sau completarea unui mini-formular care poate fi găsit pe pagina web a instituției (https://dentiko.ro/contact/) sau apelând la numărul de telefon: 0773 724 906.

Cât costă un periaj profesional?

Cuvântul profesional sau vizita la stomatolog n-ar trebui asociate din start cu cheltuieli imense. Nu când este vorba de o vizită la Dentiko, cel puțin.

La capitolul periaj profesional prețuri, acestea variază, de la 50 la 200 de lei.

Astfel, pentru un periaj profesional prețul este de 50 de lei. Un periaj profesional preț 200 de lei va include, la Dentiko, și un detartraj supra și subgingival.

Periajul profesionist poate fi efectuat de luni până vineri (09:00 – 21:00) sau sâmbăta, între orele 9:00 și 15:00.

Nu uita, e mai ușor să previi, decât să tratezi!