Proteza scheletată mandibulară

Proteza scheletată mandibulară la Dentiko.

Proteza scheletata mandibularaDacă aveți probleme cu pierderile dentare, iar o cunoștință vă recomandă proteza scheletată mandibulară, este timpul să aflați ce este această proteză. Dar mai întâi, trebuie să aflați ce este o proteză.

Proteza este o soluție de “umplere” a spațiilor datorate pierderilor dentare, astfel încât să fie restabilită funcția masticatorie, funcția fonetică și funcția fizionomică.

Cauzele care duc la pierderea dinților sunt numeroase, iar printre acestea amintim: carii, complicații ale cariilor, accidente rutiere, accidente de muncă ș.a.m.d. În astfel de cazuri, se indică înlocuirea dinților cu proteze, atât pentru a restabili funcțiile sistemului stomatognat, dar și pentru a păstra într-o stare bună dinții care au mai rămas. Lipsa dinților duce la solicitarea celor rămași, iar cu timpul aceștia se vor pierde prin extracție.

Medicii stomatologi de la Dentiko recomandă confecționarea unei proteze scheletate mandibulare, numai în cazurile în care lipsesc molarii și nu mai există un dinte stâlp în partea terminată a arcadelor.

Ce este proteza scheletată mandibulară?

Proteza scheletată mandibulară este un dispozitiv care înlocuiește dinții lipsă prin legarea sa de dinții restanți prin diferite sisteme de prindere și care poate fi îndepărtat de pacient oricând.

Cea mai dificilă etapă în integrarea lucrării este ca aceasta să fie acceptată de pacient. Cu timpul, pacientul se poate obișnui cu proteza, iar toate activitățile cotidiene se vor realiza foarte ușor și simplu.

Ce se întâmplă la consultația în cadrul clinicii Dentiko?

Specialiștii din cadrul clinicii Dentiko vor evalua starea dinților restanți și a gingiilor astfel încât să poată fi elaborat un plan de tratament pentru înlocuirea dinților lipsă, folosindu-se de dinții restanți și de celalte părți ale cavității bucale. Dinții care vor face parte din proteza scheletată mandibulară vor fi aleși astfel încât forma și culoarea acestora să fie identică cu cea a dinților restanți.

Avantajele protezei:

  • ajută la refacerea funcției masticatorii;
  • îmbunătățește funcția fizionomică prin nivelarea șanțurilor periorale și perinazale (din jurul gurii și a nasului);
  • se refac relațiile de ocluzie dintre cele două maxilare;
  • previne parodontita marginală;
  • previne migrarea dinților restanți în spațiile apărute după extracții.

Cum este poziționată proteza scheletată mandibulară?

Proteza scheletată mandibulară se întinde pe gingie, pe os și pe dinții restanți. Aceasta are o multitudine de sisteme de prindere pe dinți: capse, croșete, telescoape, culise. Dinții de pe proteza scheletată mandibulară sunt realizați din acrilat sau din ceramică. Baza protezei este realizată dintr-o parte metalică care e acoperită de un acrilat roz pentru estetică.

Cum se întreține proteza scheletată mandibulară?

Medicii din cadrul clinicii Dentiko recomandă o igienă corectă a protezei și a dinților restanți. Aceștia propun îndepărtarea resturilor de alimente și a petelor de pe proteză și perierea protezei cu o periuță cu perii de duritate medie. Nu se umblă la elementele de ancorare de dinții restanți, în timpul nepurtării acesteia, proteza trebuie ținută într-un pahar cu apă pentru a evita deshidratarea acesteia și modificarea formei.

Acomodarea este una dintre cele mai dificile etape în tratamentul pacientului, deoarece aceasta depinde doar de el. Proteza va beneficia de câteva ajustări care să nu deranjeze pacientul și care să nu producă leziuni.

Clinica Dentiko dă dovadă de profesionalism când vine vorba de protezele scheletate mandibulare, iar pacienții se arată foarte mulțumiți de serviciile oferite de clinică. Medicii Dentiko vă așteaptă pentru a beneficia de un tratament complet în realizarea unei astfel de proteze și pentru a îmbunătăți estetica și masticația.