Proteza totală acrilică

Totul despre proteza totală acrilică.

proteza totala acrilicaProteza totală acrilică reprezintă o metodă de tratament în cazul edentației totale sau când sunt prea puțini dinți restanți pe arcadă. Rolul protezelor este acela de a reda funcționalitatea și aspectul estetic.

Proteza totală este realiată dintr-o bază critică dură asemănătoare cu gingia și un set de dinți falși realizați din material acrilic sau din ceramică. Proteza totală acrilică oferă nenumărate beneficii pentru pacienții care apelează la un astfel de tratament: pacienții pot mesteca mult mai bine și alimente mai diverse, este îmbunătățită pronunția, proteza elimină efectul de îmbătrânire al pacienților fără dinți și păstrează sănătatea maxilarului și a gingiillor.

Proteza totală acrilică- etape clinice și tehnice.

Pentru început, medicii din cadrul clinicii Dentiko vor extrage dinții restanți care sunt nerecuperabili și vor realiza o proteză temporară care poate fi folosită pe durata vindecării gingiilor (care poate dura câteva luni).

  1. Primul pas în realizarea propriu-zisă a protezei îl reprezintă amprentarea câmpului protetic. După vindecarea țesuturilor orale poate începe procedura de realizare a protezei totale acrilice. Amprenta este copia negativă a câmpului protetic înregistrat cu ajutorul materialelor de amprentă. Scopul acestei etape reprezintă redarea cu acuratețe a reperelor anatomice din cavitatea orală, fără a distorsiona țesuturile moi. Ulterior, tehnicianul dentar realizează în ghips modelul functional care reprezintă copia pozitivă a maxilarului. Aceasta este foarte precisă și redă cu exactitate zonele de sprijin și pe cele de retenție.
  2. Cu ajutorul șabloanelor de ocluzie realizate de technician se realizează relațiile intermaxilare. Șabloanele se adaptează cu exactitate pe suprafața mucozală a modelului final și prefigurează arcada dentară a protezei totale. Stabilitatea și menținerea acestor machete de ocluzie trebuie verificate foarte atent. În continuare se determină nivelului și direcția planului de ocluzie. Acesta reprezintă linia la nivelul căreia se întâlnesc dinții celor două arcade.
  3. Una dintre cele mai importante aspecte care țin de proteza totală acrilică, o reprezintă alegerea și montarea dinților falși. Dinții frontali trebuie să respecte trăsăturile pacientului, astfel încât să se ajungă la o armonie dento-facială. Dinții laterali pot fi realizați astfel încât să genereze o eficiență masticatorie maximă.
  4. După proba machetei în cavitatea bucală, se trece la realizarea machete definitive. Aici trebuie pregătit modelul de lucru în vederea definitivării machetei și modelarea finală a acesteia. Urmează etapa prin care machete se transformă în proteză. Pacientul este nevoit să mai revină de câteva ori la stomatologul Dentiko pentru a ajusta proteza.

Proteza totală acrilică are și alte alternative precum implanturile dentare, dar acestea sunt recomandate în cazuri extreme și pacienților tineri.

Este de reținut faptul că proteza totală acrilică nu este pentru totdeauna. După pierderea dinților naturali, maxilarul și gingia se modifică în permanență, astfel încât proteza nu o să se potrivească de la bun început. Purtarea unei proteze mai largi va avea mai multe efecte negative, ireversibile, inclusiv aspectul îmbătrânit al feței. Astfel, proteza trebuie modificată sau schimbată de fiecare dată când pacientul simte că se pierde din suportul, stabilitatea sau retenția protezei.

Proteza totală acrilică preț.

Prețurile pentru realizarea și întreținerea unei proteze dentare sunt destul de mari, dar clinica Dentiko vă oferă cele mai bune prețuri pentru cele mai bune rezultate.

Proteza totală acrilică preț:

  • proteza totală acrilică preț mandibulă- 1000 lei;
  • proteza totală acrilică preț maxilar- 1000 lei;
  • reparație proteza totală acrilică preț- 100 lei.