Rezecție apicală

Sănătatea dentară poate presupune o serie de intervenţii chirurgicale, care au rolul de a corecta, de a elimina eventualele anomalii sau infecţii şi de a favoriza aplicarea unui tratament stomatologic eficient. Una dintre procedurile chirurgicale care se pot efectua în cabinetul Dentiko, este cea de rezecţie apicală.

Rezecţia apicală

Rezectie apicalaLa procedura stomatologică de rezecţie apicală se apelează atunci când se vizează îndepărtarea apexului radicular, adică a vârfului rădăcinii unui dinte. Prin aplicarea acestei proceduri se recurge şi la curăţarea ţesutului afectat din jurul vârfului rădăcinii.

Apelarea la rezecţie apicală se face atunci când medicul constată faptul că tratamentul care a vizat vindecarea rănilor apicale, nu a dat rezultate.

Operaţia de rezecţie apicală este destul de complexă, mai cu seamă în cazul în care vârful rădăcinii a pătruns şi în sinus, şi este realizată doar de către un medic specializat în chirurgie oro-maxilo-facilă.

Operaţia de rezecţie apicală

Complexitatea acestei operaţii este dictată de fiecare caz în parte. Medicul va aplica o anestezie, după care va realiza un lambou gingival, astfel încât să aibă acces la os.

Se identifică locul unde se află vârful rădăcinii care generează probleme, se îndepărtează treimea apicală a rădăcinii şi se recurge la chiuretarea ţesuturilor apicale şi la îndepărtarea altor formaţiuni chistice, în cazul în care acestea există.

Se sigilează canalul radicular, se închide opraţia şi se suturează gingia prin folosirea câtorva fire care vor fi scoase ulterior.

Pentru efectuarea acestei intervenţii chirurgicale, medicul chirurg are nevoie de anestezia potrivită, sonde, freze şi materiale stomatologice de calitate.

Contraindicaţii rezecţie apicală

Sunt situaţii în care pacientul nu poate fi supus unei astfel de operaţii. Acestea sunt cazurile în care există afecţiuni care pot influenţa coagularea sângelui sau boli acute sau cronice ce pot reprezenta un risc pentru pacient în cazul unei intervenţii chirurcicale. De asemenea, rezecţie apicală nu se va putea efectua în cazurile în care leziunile periapicale sunt foarte extinse, depăşind treimea apicală a rădăcinii, sau atunci când dintele prezintă o fractură a rădăcinii.

Cabinetul Dentiko

Cabinetul Dentiko vine în întâmpinarea pacienţilor cu aparatură de ultimă generaţie, astfel încât o intervenţie chirurgicală precum cea de rezecţie apicală se desfăşoară la cele mai înalte nivele de calitate şi eficienţă.

Echipa experimentată de medici şi mediul confortabil şi plăcut, vor ajuta ca pacientul să-şi poată efectua acestă intervenţie sigur, rapid şi atingând scopul vizat.

Cabinetul este dotat cu aparatură medicală modernă, de ultimă generaţie, şi pune la dispoziţia pacienţilor doar materiale stomatologice de calitate, uşor de tolerat şi foarte eficiente.

Laser stomatologic, microscop operator, piezoton, motor endodontic, anestezii şi materiale de calitate, materiale, plus o echipă de medici specialişti, vor transforma o operaţie precum cea de rezecţie apicală, într-un succes, pacientul simţind cel mai bine beneficiile acesteia.

Atunci când vor trebui să bifeze şi capitolul rezecţie apicală preţ, pacienţii vor achita suma de 200 Ron.

Pentru informaţii suplimentare, cei interesaţi pot apela reprezentanţii cabinetului la numărul de telefoc 0773 724 906 sau la adresa de emai office@dentiko.ro. Programul cabinetului este de luni până vineri, între orele 09.00-21.00 şi sâmbăta între orele 09.00-15.00.

Cabinetul Dentiko se află în Bucureşti, pe Strada Maior Alexandru Câmpeanu, numărul 60.