Implantologie

implantologie

In ultimii ani, tratamentul prin implant a devenit o solutie la indemana oricui, datorita diversificarii ofertei producatorilor de implanturi si aparitei de modele de calitate superioara, dar accesibile ca pret.

Fie ca iei in considerare inlocuirea unuia sau a mai multor dinti pierduti cu implanturi sau esti convins ca acest tratament nu este pentru tine atunci ar fi bine sa afli cateva lucruri despre implantologia orala.

Implanturile dentare cele mai folosite sunt de tip surub si constau in niste suruburi din titan care se introduc in os si substituie radacina dentara. Acestea necesita intre 2 si 6 luni timp de vindecare sau osteointegrare, in functie de situatie. Dupa vindecare, pentru punerea lui in functie este nevoie de un bont protetic care se insurubeaza in implant si care face legatura dintre surubul ce se afla in os si cavitatea orala. Practic, acest bont protetic va sustine coroana protetica, adica noul dinte.

In unele situatii, mai ales daca dintele natural s-a pierdut cu mult timp in urma este nevoie sa se refaca osul. Regenerarea osoasa, augmentarea sau aditia osoasa, asa cum se numesc aceste proceduri presupun adaugarea de materiale speciale care vor deveni parte integranta a osului sau chiar grefe osoase proprii ce vor fi recoltate si plasate la locul de implantare. Cel mai frecvent se foloseste osul bovin macinat si sterilizat, dar exista multe alte variante.

Rata de succes a acestor interventii este foarte mare, astfel incat daca nu esti fumator inrait si daca n-ai probleme de sanatate cronice cum ar fi diabet insulinodependent sau boli cardiovasculare grave, cel mai probabil tratamentul prin implant dentar va fi unul de succes.

In cazul pacientilor edentati total (fara niciun dinte pe arcade) realizam supraproteze All On 4 si All On 6, in care protezam o arcada dentara cu ajutorul a 4-6 implanturi.

Servicii oferite: Descoperire implant, Augmentare osoasă, Implant Alpha Bio, Implant Megagen

Share: