Tratament abces dentar

Ce este abcesul dentar?

Abcesul dentar este de regula complicatia unei infectii dentare cronice dar poate sa apara si in alte situatii.

Prin evolutia unei carii apar initial complicatii ale tesutului moale din interiorul dintelui (pulpa dentara sau popular “nerv”), cu prezenta durerii.

Daca pacientul nu se prezinta la medic, sau daca acesta s-a prezentat, insa tratamentul efectuat nu a avut succes, microbii din cavitatea orala ce au colonizat interiorul dintelui vor avansa catre osul de la varful radacinii dentare unde vor fi intampinati de celulele raspunsului imun.

Astfel se va acumula la varful radacinii o combinatie de microbi, celule ale raspunsului imun si tesuturi moarte din aceasta zona.  Aceasta materie lichida, acumulandu-se in interiorul osului, il va eroda si va crea o formatiune ce se exteriorizeaza in dreptul radacinii dentare, deformand mucoasele sub  forma unei bule, numita abces.

Exista si alte tipuri de abces, precum cel parodontal, care de regula apare ca urmare a  acutizarii unei infectii cronice a spatiului dintre radacina dentara si tesuturile din jurul lui (parodontiu). Alta situatie este cea a molarilor de minte neerupti ce se pot infecta, de regula problemele fiind cauzate de lipsa spatiului pentru a erupe.

Care este tratamentul de urgenta pentru abces?

Tratamentul de urgenta presupune Incizia acestei colectii purulente.

Se realizeaza sub anestezie, o mica incizie decliv de colectie pentru a se putea drena gravitational.  Locul de incizie va fi ales astfel incat sa fie evitate repere anatomice importante, riscurile fiind foarte reduse.

Este o procedura simpla, rapida si complet nedureroasa, realizata ca tratament de urgenta, urmand ca dupa remiterea episodului acut sa se efectueze tratamentul dintelui in cauza.

Care este tratamentul afectiunii ce a produs acest abces?

Dupa controlul clinic si paraclinic (radiogragie, CBCT, etc.) amanuntit, medicul specialist pune diagnosticul pentru afectiunea ce a cauzat abccesul.

Astfel se va efectua tratamentul de canal (endodntic), tratamentul parodontal, etc., al dintelui cauzal. Acestea din urma sunt descrise in celalalte articole de site-ul nostru.

Care sunt costurile pentru tratament?

Avand in vedere ca afectiunile ce au cauzat abcesul pot fi diverse costurile se stabilesc doar dupa consultul si evaluarea efectuata de medicul specialist.

La Dentiko, ne-am echipat cu toata aparatura necesara pentru ca fiecare interventie sa decurga rapid si confortabil. Folosim piezotomul, laserul dentar, microinstrumentar chirurgical si magnificatie cu lupe sau microscop pentru interventii minim invazive.

Iti stam la dipozitie pentru orice informatie suplimentara, pe care ti-o oferim gratuit!

Ne poti contacta la telefon: 0773 724 906, e-mail: office@dentiko.ro,  sau prin forumlarul de contact de pe site.

Programul este de luni până vineri, între orele 09.00-21.00 şi sâmbăta între orele 09.00-15.00.

Suntem situati în Bucureşti, pe strada Maior Alexandru Câmpeanu nr. 60, la 15 miunte pe jos, de Piata Victoriei si 10 minute de Basarab.