Tratament abces dentar

Tratamentul abcesului dentar nu trebuie amânat

TRATAMENT ABCES DENTARCu toții știm că durerile de dinți pot fi unele dintre cele mai dificil de suportat. Dar cu adevărat grav este atunci când observăm un abces dentar. De fapt, în cazul românilor, acesta ar fi principalul motiv pentru care aleg să facă o vizită la cabinetul unui medic stomatolog.

Abcesul dentar se manifestă printr-o durere continuă, pulsatilă, situată în dreptul unuia sau a mai multor dinți, și care este însoțită de obicei de o umflătură dureroasă. În acest caz, tratamentul abcesului dentar se impune de urgență, iar vizita la medicul stomatolog nu mai trebuie amânată.

Osul maxilar poate fi afectat

Ignorarea tratamentului abcesului dentar poate avea consecințe dintre cele mai grave, iar între acestea enumerăm pierderea dintelui sau chiar afectarea osului maxilar. Scăderea în intensitate a durerilor nu este un semn că lucrurile se vindecă de la sine pe acolo, ci din contră, este semnalul prin care se anunță că nervul dintelui este afectat. În cazul grave, un tratament abces dentar ignorant poate duce la infecții grave, care pun în pericol viața pacientului.

Simptome abces dentar

În afară de durere și umflătura din dreptul dintelui afectat, abcesul dentar mai poate fi însoțit și de alte simptome. Astfel, culoarea dintelui poate fi modificată, temperatură ridicată însoțită uneori chiar și de frisoane, halenă, dureri de cap, se poate ”umfla” obrazul, etc.

Este obligatoriu un tratament abces dentar

În cazul în care experimentați un astfel de episod, atunci trebuie să știți că se impune un tratament abces dentar de urgență. În primă fază, cel mai probabil veți primi un tratament cu antibiotic, pentru a scăpa de infecție. Zona cu probleme va fi ușor perforată, pentru ca eliminarea puroiului să poată fi realizată. Un tratament abces dentar corect vă poate salva nu numai dintele, dar în cazuri extreme și viața, așa că renunțați la frică și la tratamentele urmate ”după ureche”. Nu faceți decât să agravați problema și riscați să vă pierdeți, în cel mai bun caz, dintele afectat.

Tratamentul poate dura mai multe zile

În funcție de gravitatea situației, un tratament abces dentar se poate întinde pe parcursul mai multor zile, chiar săptămâni. Veți primi și antibiotic, antiinflamatoare, și veți fi sfătuit să aveți o igienă orală deosebit de riguroasă. De asemenea, după ce tratamentul a fost încheiat, medicul stomatolog vă va oferi informații prețioase, despre cum trebuie efectuată corect și eficient igiena orală, pentru a evita să vă mai confruntați cu astfel de probleme în viitor.

Dentiko vă scapă de probleme

Echipa de la Dentiko este una tânără dar, cu toate acestea, are o bogată experiență în spate. Apelați cu încredere pentru că aici veți găsi specialiștii de care aveți nevoie, dar și aparatură de ultimă generație. Nu veți simți nimic în timpul intervenției și nici după, pentru că se lucrează numai cu cele mai noi și mai performante echipamente. Vizita la medicul stomatolog se va transforma dintr-un chin o adevărată plăcere. Indiferent de problema stomatologică cu care vă confruntați, aici veți afla soluția potrivită. Medicul stomatolog vă poate deveni prieten după ce alegeți să veniți la Dentiko, un loc în care fiecare pacient este tratat cu profesionalism și dăruire.