Tratament alveolită

Afecţiunile cavităţii bucale sunt multe şi necesită tratamente speciale. Sesizarea oricărei probleme la acest nivel atât de complex, impune o vizită la cabinetul stomatologic, în vederea diagnosticării corecte şi a aplicării tratamentului potrivit. De la depistarea şi tratarea cariilor, la intervenţii mult mai complexe şi elaborate, cabinetul stomatologic Dentiko îşi întâmpină pacienţii cu o echipă de medici experimentaţi şi cu aparatură de ultimă generaţie. Lista de servicii oferită de cabinetul Dentiko este foarte complexă, printre acestea aflându-se şi proceduri precum tratament alveolită.

Ce este alveolita

Tratament alveolitaAlveolita este afecţiunea pereţilor alveolari şi a ţesuturilor parodontale restante, care fixau dintele în alveolă. Este o afecţiunea locală care apare ca o complicaţie a extracţiei dentare.

Această problemă se instalează într-un anumit context favorabil, iar un tratament alveolită se impune în mod obligatoriu. Alveolita poate apărea în urma unei extracţii laborioase în timpul căreia au fost traumatizaţi mucoasa şi pereţii osoşi, din cauza unor infecţii preexistente sau a unui pansament compresiv intraalveolar ţinut prea mult timp. alveolita mai poate fi şi rezultatul acţiunii vasoconstrictorilor folosiţi, care scad fluxul sangvin către alveola dentară.

Simptome alveolită

Alveolita se manifestă prin durere care iradiază spre zona auriculară şi temporală. Apare la 2-3 zile de la efectuarea extracţiei, ca rezultat al neformării sau al eliminării cheagului de sânge din interiorul alveolei. Cheagul de sânge din interiorul alveolei are rolul de a proteja osul de infecţie. Parcurgând stagii succesive, chagul se va transforma, în final, în ţesut osos. Dislocarea sau infectarea cheagului favorizează apariţia alveolitei. Intervenţia cu un tratament alveolită ajută la diminuarea simptomenlor şi la vindecare.

Tratament alveolită

Medicul stomatolog va îndepărta cheagul de sânge infectat care a condus la instalarea afecţiunii. Ulterior va chiureta alveola, în vederea producerii sângerării pereţilor alveolari, pentru a se forma un nou cheag de sânge. În vederea aplicării acestui tratament alveolită, medicul va spăla alveola cu substanţe uşor antiseptice şi va aplica antibiotice şi anestezice locale, pentru a ameliora durerea.

În tratament alveolită sunt incluse şi administrarea pe cale generală a analgezicelor, antiinflamatoarelor şi antibioticelor.

Tot din tratament alveolită fac parte şi îndatoririle pacientului de a păstra o igienă orală impecabilă şi de a respecta indicaţiile medicale. Pacientul îşi va păstra pansamentul de protecţie atât cât îi indică medicul, va avea grijă să nu disloce cheagul de sânge nou format, va evita alimentele şi băuturile fierbinţi şi nu va mânca alimente tari.

Cabinetul Dentiko

Cabinetul stomatologic Dentiko este dotat cu aparatură de ultimă generaţie, pe lângă substanţe şi materiale stomatologice de calitate, astfel încât un tratament alveolită va fi aplicat rapid şi eficient, în vederea rezolvării problemei pacientului. Pe lângă intervenţia chirurgicală, medici experimentaţi vor alege cea mai bună variantă de tratament local şi general, astfel încât refacerea alveolei să se producă rapid şi siptomele pacientului să se diminueze.

Cabinetul Dentiko pune la dispoziţia pacienţilor un mediu plăcut, în care grija pentru confort, calitate şi sănătate sunt esenţiale.

Pentru un tratament alveolită, se va achita în cadrul cabinetului Dentico, suma de 100 Ron. Pentru detalii şi programări se poate apela numărul de telefon 0733724906 sau se pot contacta reprezentanţii cabinetului la adresa de email office@dentiko.ro.