Tratament alveolită

Ce este alveolita

Alveolita este o complicatie dureroasa ce apare dupa o extractie dentara. 

Cauzele sunt multiple, insa toate sunt legate de pierderea sau neformarea unui cheag de sange in interiorul osului, in locul ce a fost ocupat de radacina dentara.

De cele mai multe ori cauza este fumatul, care prin gazele de combustie fierbinti usuca cheagul de sange format, insa poate fi rezultatul unei extractii laborioase, dificile, sau al problemelor cronice de sanatate ale pacientului sau al tratamentelor medicamentoase ce interfera cu metabolismul local.

Simptome alveolită

Alveolita se manifestă prin durere intensa, care cedeaza greu la tratament medicamentos si care iradiază in zonele vecine. De regula apare la 2-3 zile de la extracţie, in locul de extractie putand fi vizibile depozite fetide, necrotice, sau puroi.

Tratament alveolită.

Tratamentul este nedureros  si simplu, efectuandu-se sub anestezie locala. Presupune indepartarea prin chiuretaj  si lavaj cu substante antiseptice al tesuturilor necrozate, bolnave, de la locul extractiei, si stimularea sangerarii peretilor ososi pentru a se forma un nou cheag de sange ce va conduce la vindecare si formarea de os nou.

De regula tratamentul se asociaza cu administrarea locala de antiseptice si antialgice si medicatie orala antiinflamatoare si antibiotica.

Tratamente la clinica Dentiko

Pretul pentru acest tratament este 150 de lei, si presupune consultul si diagnosticul din partea medicului specialist, administrarea anesteziei locale, chiretajul si lavajul zonei cu probleme, aplicarea de tratament antibiotic local si prescierea unei retete medicamentoase.

La Dentiko, ne-am echipat cu toata aparatura necesara pentru ca fiecare interventie sa decurga rapid si confortabil. Folosim piezotomul, aparat piezoelectric ce face ablatia tesuturilor dure, fiind imposibila lezarea tesuturilor moi, laser dioda pentru incizii ce se vindeca foarte rapid, microinstrumentar chirurgical si magnificatie cu lupe sau microscop pentru interventii minim invazive.

Iti stam la dipozitie pentru orice informatie suplimentara, pe care ti-o oferim gratuit!

Ne poti contacta la telefon: 0773 724 906, e-mail: office@dentiko.ro  sau prin formularul de contact de pe site.

Programul este de luni până vineri, între orele 09.00-21.00 şi sâmbăta între orele 09.00-15.00.

Suntem situati în Bucureşti, pe strada Maior Alexandru Câmpeanu nr. 60, la 15 minute pe jos de Piata Victoriei si 10 minute de Basarab.