Tratament endodontic microscop

Tratamentul endodontic microscop modern face posibilă salvarea unui dinte în care nervul, denumit în mod obișnuit pulpa, este bolnav, de exemplu prin infecție sau inflamație datorată cariilor dentare. Prin tratamentul canalului microscopic, chiar și un dinte al cărui nerv este deteriorat ireversibil poate fi conservat și osul poate reveni la normal.

Dinții pot avea una până la trei rădăcini, fiecare având câte trei canale radiculare, care conțin pulpa. Unele dintre aceste canale sunt la fel de subțiri ca părul. Pentru ca tratamentul canalului radicular să aibă succes, este important să se detecteze și să se trateze toate canalele radiculare.

Una dintre cele mai revoluționare evoluții în domeniul endodonției este microscopul de operare, care oferă o mărire superioară. Acest lucru face posibilă identificarea și tratarea chiar a structurilor mici și a problemelor. Astfel, durerea poate fi minimizată și rezultatele excelente pe termen lung folosind tratament endodontuc microscop.

Radiografia digitală oferă o gamă largă de posibilități de diagnosticare și planificare a tratamentului, cum ar fi monitorizarea atentă a progresului tratamentului în timpul terapiei canalelor radiculare. Acest lucru poate fi realizat folosind niveluri foarte scăzute de radiații.

Utilizând tomografia volumetrică tridimensională (DVT), suntem acum capabili să vizualizăm cu exactitate zonele de inflamație care anterior nu au putut fi identificate.

Furnizarea celei mai bune soluții pe termen lung pentru dinți și sănătatea globală este preocuparea noastră principală. Pentru a atinge acest obiectiv, echipa noastră de specialiști va discuta temeinic rezultatele diagnosticului înainte de a ne decide dacă dinții dumneavoastră pot fi conservați folosind cele mai recente tehnici de tratare a canalelor radiculare sau ar trebui înlocuiți cu implanturi.

În endodonție, tratamentul precis nu depinde numai de aptitudinile tehnice și cunoștințele dentistului, ci și de o vizualizare clară și detaliată a domeniului chirurgical.

Deoarece rezultatul unei terapii endodontice este influențat de mulți factori care nu sunt vizibili cu ochiul liber – de ex. canale radiculare suplimentare sau variații anatomice – mărirea și iluminarea ridicată furnizate de un microscop dentar au devenit indispensabile atât pentru diagnostic, cât și pentru terapie. Astăzi, este larg acceptat faptul că utilizarea microscoapelor dentare a contribuit la extinderea potențialului de tratament endodontic microscop.

Un microscop dentar poate oferi beneficii semnificative de vizualizare în toate etapele tratamentului endodontic microscop, de la diagnosticarea și expunerea cavității de acces la preparare și de la obturația tridimensională până la administrarea postendodontică.

Mărirea, profunzimea mare a câmpului și iluminarea câmpului chirurgical pot dezvălui detalii fine, ajutând medicul dentist să gestioneze cazuri dificile cu o precizie sporită.

În endodonție, cu ajutorul microscopului se găsesc fracturi longitudinale, canale suplimentare și calcificate și intrări ale canalului acoperite de tartru. Putem diagnostica și trata perforațiile mai eficient, pentru a îndepărta instrumentele separate de la canal, pentru a retrage canalele prin îndepărtarea sigiliilor vechi cu instrumente speciale de ultrasunete.

Tratamentul endodontic microscop este relativ scump datorită utilizării tehnologiei scumpe și a materialelor necesare pentru realizarea acestei proceduri.

Medicii ar trebui să dedice mai mult timp, să fie mai concentrați și mai calificați pentru a aplica tratament endodontic microscop. Pentru a trata unele cazuri dificile, pacienții ar trebui să vină mai mult timp.

Deci, dacă oamenii doresc să evite tratamentul canalului rădăcinos, trebuie să respecte igiena orală preventivă personală și profesională și să viziteze cel puțin o dată pe an medicul dentist și igienistul dentar.

Este necesar să se trateze daunele cauzate de dezintegrare și să se înlocuiască resturile dentare de calitate inferioară.