Tratament gangrenă

O gangrenă dentară este o afecțiune serioasă care, netratată corespunzător, poate genera complicații. Iată de ce, e bine să fii informat în ceea ce privește un tratament gangrenă dentară.

Tratament gangrenă dentarăȘtiai că amânarea oricărui tratament care vizează canalele radiculare poate avea repercusiuni, determinând formarea unei gangrene dentare? Acest lucru se datorează faptului că nervul inflamat moare în cele din urmă (necroză), iar bacteriile din salivă invadează camera pulpei, infectând-o.

La o clinică stomatologică precum Dentiko, apariția unei gangrene dentare poate fi evitată, grație vizitelor profilactice. În cazul în care faci parte totuși dintre pacienții care suferă de gangrenă dentară și ești în căutarea unui tratament gangrenă dentară, profesionist și eficient, poți apela cu încredere tot la Dentiko, unde vei avea parte de îngrijirile unui specialist.

Ce este o gangrenă dentară?

O gangrenă dentară reprezintă moartea pulpei dentare (pierderea sensiblităţii dentare) și infectarea acesteia.

Atunci când necroza dentară (moartea țesutului pulpei) se datorează unei ischemii (întreruperea circulației sangvine în țesut), urmată de o infecție bacteriană, vorbim despre o gangrenă dentară și necesitatea unui tratament gangrenă dentară.

În asemenea situații, pacientul poate simți un miros neplăcut însoțit de o durere, atunci când mestecă pe/cu dintele afectat.

O gangrenă dentară poate fi însoțită, de asemenea, de secreții continue și apariția febrei.

Cauza cea mai frecventă a unei gangrene dentare este, conform statisticilor medicale, caria profundă netratată.

Ce se întâmplă dacă nu apelezi la un tratament gangrenă dentară în timp util?

Cei care, dintr-un motiv sau altul, se eschivează de la o vizită la medicul stomatolog, încercând să evite un tratament gangrenă dentară, trebuie să fie conștienți de faptul că infecția poate migra cu ușurință spre partea superioară a rădăcinii dintelui, infectând astfel parodonțiul (complex morfologic funcțional care asigură fixarea dinților în osul maxilar).

În asemenea situații, lucrurile se agravează, iar tratamentul va fi mai îndelungat, mai costisitor și mult mai greoi decât în cazul apelării la un tratament gangrenă dentară la timp.

Printre principalele complicații care pot apărea, din cauza refuzării unui tratament gangrenă dentară se numără:

  • Granulomul (țesut inflamat care apare la rădăcina unui dinte în urma unui abces cronic; duce la extracția dintelui);

  • Chisturi (tumoră benignă de forma unei pungi închise, de obicei cu un conținut lichid sau semilichid);

  • Abcese (acumulare de puroi în țesutul pulpei dentare);

  • Fractura dintelui (odată cu devitalizarea – moartea nervului – rezistența dintelui slăbește).

Deoarece gangrena dentară întreţine o sursă mare de bacterii, acestea pot duce la infecţii grave cum ar fi: afecţiuni la nivelul cordului, afecțiuni renale sau reumatismale.

În ce constă un tratament gangrenă dentară?

Tratamentul împotriva gangrenei dentare este un tratament care vizează canalele radiculare.

Medicul stomatolog de la Dentiko va executa o cavitate în dinte, va curăța dentina infectată (țesut osos sensibil care formează coroana și rădăcina dintelui) și apoi va curăța canalele radiculare.

O substanță păstoasă, cu proprietăți de antibiotic și/sau antiseptic va fi introdusă, temporar, în interiorul canalului radicular.

În funcție de ritmul de vindecare al dintelui, care diferă de la un pacient la altul, un tratament gangrenă dentară poate necesita în jur de trei sau patru vizite la medicul stomatolog.

Un tratament gangrenă dentară făcut la Dentiko implică o investiție care variază între 75 și 100 de lei.