Tratament sub microscop

Folosirea tratamentului sub microscop în stomatologia restaurativă vă permite să diagnosticați exact boala, chiar și într-un stadiu incipient. Utilizarea tehnologiei de mărire permite unui medic dentist să vadă cele mai mici leziuni carioase și să păstreze un dinte sănătos în tratament.

Toate manipulările în tratamentul cu canale care anterior aveau un caracter imprevizibil pot fi realizate acum sub controlul vizual complet. O mărire treptată de până la 25 de ori ajută la vizualizarea celor mai mici detalii din interiorul dintelui. În plus, microscopul este echipat cu o lumină specială, care poate lumina domeniul de funcționare pentru un dentist, deoarece este mult mai bine decât orice lampă dentară.

În tratamentul convențional al canalului, un medic dentist vede numai o mică gaură întunecată, cu un diametru de 1 mm, și o tratează aproape orbește, ghidată numai de experiență și de raze X. Folosind un tratament sub microscop, medicul dentist își “recapătă viziunea” literalmente datorită creșterii optice de 25 de ori a diametrului canalului (2,5 cm), iar lumina specială oferă posibilitatea de a vedea cea mai mare parte a lumenului canalului rădăcinii. Un medic dentist poate vedea și, prin urmare, poate trata cu succes și poate lua în considerare toate caracteristicile canalului: coturi, cele mai mici ramuri și așa mai departe. Calitatea tratamentului crește în timp!

Un tratament sub microscop este indispensabil în următoarele cazuri:

  • Pentru a determina numărul de canale, inclusiv cele mai mici ramuri ale acestora, și pentru a identifica canalele suplimentare.

  • Pentru a determina intrările canalului rădăcină cu cele mai ușoare metode care păstrează țesutul sănătos.

  • Pentru a trata și umple canalele dinților cu structură atipică.

  • Analiza gradului de curățenie a spațiului interior al canalului.

  • Pentru a retrage canalele tratate anterior prost și pentru a controla curățenia canalului.

  • Pentru a elimina fragmentele de instrumente endodontice.

  • Pentru a diagnostica închiderea perforării în canalele radiculare.

  • Se diluează canalele cu conservarea maximă a țesutului dintelui.

  • Pentru a sigila și a umple cu precizie canalele radiculare.

  • Pentru a determina fisurile ascunse ale dintelui, care nu pot fi diagnosticate prin examen extern, cu raze X detaliate sau chiar CT.

Tratamentul sub microscop are avantaje în tratamentul cariilor dentare și vă permite să diagnosticați bolile la începutul stadiului. Tratamentul sub microscop oferă posibilitatea de a diferenția cu grijă țesuturile infectate. Astfel, joacă un rol improtant în conservarea maximă a țesuturilor unui dinte. Chiar și atunci când frecați dinții pentru desene protetice, un microscop este util pentru o muncă mai precisă.

Microscopul este utilizat în timpul remodelării dinților în lucrări de proteză (coroane, poduri), unde putem descoperi incapacitatea pe un dinte pregătit.. Mulți dintre tehnicienii dentari folosesc tratament sub microscop. Verificarea ulterioară a corectitudinii lucrărilor protetice în gura clienților înainte de cimentare este o parte importantă a procedurii. Datorită iluminării perfecte a câmpului chirurgical prin lumină xenon intensă, stomatologii au posibilitatea de a recunoaște mai bine structura dinților, de la suprafața dintelui până la cavitatea profundă. Este posibilă tratarea sistemului de rădăcini prin coroana actuală, care ar fi imposibilă fără o lumină intensă. Regula în îngrijirea dentară modernă este – nu pot trata nimic ce nu văd. Toți pașii dentiștilor se orientează către un tratament sub microscop.