Pansament calmant

Ce este si cand se recomada pansamentul calmant? 

Pansament calmantEste un tratament rapid de ameliorare a durerilor dentare acute din pulpite, adica inflamatiile tesutului moale din interiorul dintelui numit pulpa sau in mod  popular “nerv”.

Acest tratament se recomanda aproape in exclusivitate copiilor.  Aria de recomandare este foarte redusa, fiind realizate cu predilectie la pacientii copii, ce nu coopereaza cu medicul stomatolog sau la pacientii adulti cu dizabilitati  sau care nu pot deschide gura suficient, etc.. 

Procedura presupune aplicarea pe tesutul pulpar (denumit popular de pacienti “nerv”), dupa crearea unei deschideri a spatiului din interiorul dintelui unde se afla pulpa (“nervul”), numita camera pulpara, a unei substante anestezice, ce va calma temporar durerile acute, urmand ca in urmatoarele sedinte sa se realizeze tratamentul corespunzator.

La pacientul adult este intodeauna de preferat sa se realizeze extirparea, adica indepartarea tesutului pulpar (“nerv”) atunci cand paceintul se prezinta la medicul stomatolog cu pulpita acuta, astfel eliminandu-se riscul complicatiilor sau ca durerea sa reapara.